Трети Национален конкурс „Най-добър млад заварчик 2016”

BEST YOUNG WIELDER OF BULGARIA 2016_020-1

Класираните на първите три места ще представят България на престижния Beijing „ARC Cup“

Представители на различни компании и работещи на свободна практика премериха сили в Третия Национален конкурс”Най-добър млад заварчик 2016”, организиран от Български съюз по заваряване(БСЗ) и Българска организация на координаторите по заваряване(БОКЗ). Той се проведе на 19 март в София в Учебния център на „Струна”АД. Състезанието даде възможност те да покажат професионалните си умения, да обменят опит и добри практики и повишат личната си мотивация за кариерно развитие. Целта на конкурса бе да повиши престижа на професията заварчик.

Класиралите се на първите три места ще представят България на Международния Конкурс 2016 Beijing „ARC Cup“, който ще се проведе на 18-23 юн в Пекин. Това са: Петьо Опров в „Електродъгово заваряване в защитна газова среда с нетопящ се(волфрамов) електрод процес 141, Лилян Тодоров в „Електродъгово заваряване в защитна газова среда с топящ се метален електрод МИГ/МАГ-процес 135 и Димитър Гергов – Ръчно електродъгово заваряване РЕДЗ процес 111.

Право на участие в третото състезание имаха заварчици на възраст от 18 до 35 години и ученици.Номинираните на четвърто, пето и шесто  място са определени за резерви в престижното международно състезание. Те и победителите получиха грамоти и бяха поздравени от почетния Председател на БСЗ д-р инж. Марин Белоев и от доц.д-р Петър Държанов, ръководител на БЦКЗ.