Подготовката на Българския отбор за международния конкурс за млади заварчици 2106 Beijing Arc Cup (17-24.06.2016) тече усилено

1Ignatov. praktika

Тримата млади заварчици, отличени на конкурсa Млад заварчик на България, 2016: Димитър Гергов, Лилиан Тодоров, Петьо Опров, преминаха обучение по практика, теория и стратегия във връзка с предстоящото си участие в международния конкурс за млади заварчици в Пекин.

Практическите занимания се проведха в БГ- ЦЗК ООД, Струна, гр. София като ръководителят на центъра инж. Григор Игнатов лично се зае с усъвършенстването на индивуалната техника на заваряване на всеки един от състезателите.

Инж. Павел Попгеоргиев, определен да ръководи отбора по време на тазгодишното му представяне, разясни актуалния правилник и разви отборната стратегия за участие в конкурса.

Бяха организирани и срещи с учасници в конкурса от предишни години, които споделиха своя опит и също дадоха ценни съвети на своите колеги.

Действайте смело и не им се плашете, и те са заварчици като нас!“ насърчи колегите си участникът в конкурса през 2014 Борис Ненов от Аурубис България.

Към края на първия тренировъчен ден д-р инж. Марин Белоев – съпредседател на БСЗ, връчи визите и билетите за пътуването до Китай, като даде полезни съвети, свързани с техниките на заваряване.

Освен фирмите, в които работите и себе си, вие представяте и България…“ заяви д-р Белоев, като пожела успех и кураж на участниците в конкурса.

След приключване на тренировките младите заварчици получиха и индивидуални инструкции и препоръки относно развитие на техниката си на заваряване.

Надяваме се всички сънародници, които работят в сферата на заваряването, да се присъединят към пожеланията ни за успех на младите ни заварчици в Пекин.

Организатори на събитието са Български съюз по заваряване и Българска организация на координаторите по заваряване.