„След завършването на курса за европейски инженер по заваряване се чувствам повече гражданин на Европа“ споделя инж. Илия Павлов – инженер по заваряване в „Спарки“ АД, Русе

dsc_5663_2

Инж. Илия Павлов е националната номинация на Български съюз по заваряване за най-добър европейски координатор по заваряване за 2016 година.

Инж. Павлов е на 59 години и работи от 8 години на позицията заваръчен надзор в компанията “Спарки’’ АД, гр. Русе като преди това има дълъг производствен опит и в сферата на машиностроенето и корабостроенето.

Компанията Спарки АД ми даде много като професионалист. Бях изпратен на курс за Европейски инженер / координатор по заваряване (EWE) към Български център за квалификация на заварчици, който преминах успешно. Всичко, което знаех, беше остаряло – стандарти, норми и пр. IWE/EWE курсът отвори очите ми за нов подход в заваряването, чрез него навлязох в същността на специфични заваръчни процеси. Новите стандарти и европейски норми (EN) ми помогнаха да посрещна предизвикателствата, пред които работата ми в Спарки АД ме изправяше, даде ми възможност да отговоря на високите изисквания за квалификация и качество, които европейските ни клиенти имат. След завършването му се чувствам повече гражданин на Европа.“ – споделя инж. Павлов.

Изпълнителният директор на “Спарки” АД, Русе – г-н Чавдар Плахаров мотивира номинацията си със значителния принос на инж. Павлов към заваръчния процес в компанията. „Инж. Павлов и неговият екип свършиха наистина огромен обем от работа в своята област.” – изтъква той.

Победителят, който ще получи наградата на Европейската федерация по заваряване (EWF), ще бъде обявен през септември 2016г.

Пожелаваме успех на инж. Илия Павлов в конкурса за най-добър европейски координатор по заваряване!

Конкурсът за най-добър европейски координатор по заваряване се организира на национално ниво от БСЗ. Той бе проведен за втори път в България с идеята да се даде признание за постиженията на притежател на диплома IWE / EWE координатор по заваряване при постигане на целите и осигуряване на съответствие с ISO 3834-2, EN 15085-2 или EN 1090-1.

Резултати от конкурса:

В края на месец септември бяха обявени резултатите от конкурса за най-добр европейски координатор по заваряване.  Наградата бе присъдена на д-р Клинт Уилдаш от Великобритания с над 20 години опит в големи британски компании в областта на заваръчните процеси и управлението им.

„Моята цел е да извършвам заваръчни процеси безопасно, според техническите изисквания, толкова продуктивно, колкото е възможно, като в същото време се стремя към нула заваръчни несъвършенства..“ – заявява победителят.

Специално назначеното жури от Европейслата федерация по заваряване даде висока оценка за представената от Български съюз по заваряване кандидатура на инж. Павлов от „Спарки“ АД като насърчи БСЗ да продължава да представя български специалисти и техните постижения в предстоящите конкурси.