Вътрешнофирмено състезание по заваряване в „АК Електрик“ АД – Радомир

DSCN0855

На 25.06.2016 г. в индустриалното предприятие „АК Електрик“ АД – Радомир се състоя вътрешнофирмено състезание по заваряване. В него се конкурираха 10 заварчици от компанията по методите 135 и 141. В рамките на професионалната надпревара участниците трябваше да заварят челно и ъглово стиковани планки в позиция PF – вертикал.

Състезателните проби бяха оценени от сформирана за целта висококвалифицирана комисия чрез безразрушителен – визуален контрол и разрушителен контрол – оценка на лом.

За да наблюдава процеса на провеждане на състезанието и оценяването, бе поканен инж. Павел Попгеоргиев – главен секретар на Български съюз по заваряване, който ден преди това се бе завърнал от световното състезание по заваряване в Пекин, Китай. Той даде висока оценка на инциативата на мениджмънта за организирането на събитието и сподели мнението си, че условията и правилата за провеждане на вътрефирмения конкурс не отстъпват на тези на международното състезание. Инж. Павел Попгеоргиев запозна участниците с постигнатите успехи за българския младежки отбор по заваряване по време на световното първенство в Китай и увери заварчиците от АК Електрик, че практикуваната от тях професия е престижна и ценена в цял свят.

Наред с характерните за оценка на заваръчно съединение белези, бяха оценявани и субективни фактори, като организираност при работа, съобразителност с общите правила и ценности на компанията, спазване на безпосност при работа и т.н. Заварчиците показаха, че опитът и познанията, натрупани в работата им, са на много високо ниво и че прилагат принципите на надеждност, отговорност и стремеж към непрекъснато усвояване на нови процеси и практики, с което утвърждават предимствата на компанията на нашия и международния пазар.

Отличилите се в състезанието заварчици получиха много награди и плакети за най-добър заварчик на Ай Кю Електрик. По информация от мениджмънта първенците от това състезание ще участват в международен конкурс по заваряване в цялата група AQ GROUP AB (Швеция).

Екипът на БСЗ се присъединява към пожеланията за успех на нашите заварчици!

БСЗ се стреми да Ви информира за инициативи и мероприятия от света на заваряването, чрез които се утвърждава обществения престиж на професията и се подпомага повишаването на професионалното ниво и квалификацията на специалистите в областта