Инж. Анета Методиева е българската номинация към EWF за Най-добър Европейски координатор по заваряване

0

Инж. Анета Методиева от АК“Електрик“АД е българската номинация за конкурса „Най-добър европейски координатор по заваряне“, организиран от Европейската федерация по заваряване /EWF/. Кандидатурите ще бъдат разглеждани от назначена специално за случая компетентна комисия, а победителят сред всички номинации на държави участници в конкурса ще бъде обявен през месец септември 2017 г.

Инж. Методиева бе отличена с плакет и грамота от името на председателя на Български съюз по заваряване инж. Теодор Осиковски като победител в националния конкурс“ Най-добър Европейски координатор по заваряване на България за 2016г.“Ръководството на компанията и колегите й я поздравиха за успеха.

Националният конкурс се провежда за трета поредна година и цели да се даде признание за постиженията на притежател на диплома IWE / EWE координатор по заваряване при постигане на целите и осигуряване на съответствие с ISO 3834-2, ISO 15085-2 или ISO 1090-1.

Анета работи от 6 години на позицията отговорен заваръчен координатор в „AК Електрик“ АД, гр. Радомир като преди това тя има и производствен опит в друга индустриална компания отново в сферата на машиностроенето.

„AК Електрик“ АД е част от AQ GROUP AB (Швеция) като основната дейност на компанията е свързано с производство на електрически табла и изделия за железопътния транспорт.

В своето лично становище инж. Анета Методиева споделя:

През 2011 година успешно завърших курса за Международни / Европейски инженери по заваряване, в който инвестира компанията, в която работя и до днес – АК Електрик АД.

Работата в АК Електрик ми даде много, тъй като проектите по които работи компанията са разнообразни и със съответните високи изисквания от страна на клиента.

Личната равносметка на инж.Методиева:

Трудностите, които срещнах в началото на моята кариера като координатор по заваряване бяха свързани с недоверието на заваръчния персонал към мен като жена, която е избрала да се развива в „мъжка“ професия, каквато е заваряването. Но с времето, благодарение на добрата си подготовка, с упоритост и постоянен стремеж да доказвам, че знанията и опита, които имам могат да бъдат полезни и да служат за решаване на ежедневни технически проблеми, тези предразсъдъци отстъпиха пред доверието и колегиалното отношение.

 

1

 

Изпълнителният директор на “АК ЕЛЕКТРИК”АД, гр.Радомир – инж. Емил Николов мотивира номинацията си по следния начин:

Номинирам инж. Анета Методиева за Най – добър координатор по заваряване на България за нейната всеотдайност и огромен принос в сферата на заваряването на Алуминиеви изделия в „AК Електрик“ АД, гр. Радомир.

Пожелаваме успех на инж. Анета Методиева в международния конкурс за Най – добър Европейски координатор по заваряване!

 

2

3

4